ИНТЕРИОР НА ВИЛА В БАВАРСКИ СТИЛ

Тази прекрасна вила за почивка е разположена на хълм с невероятна гледка. Построена е върху основите на бивша плевня, като автентичният каменен зид отпреди сто години се запазва отвън, а отвътре  се подсилва с бетон. Романтичният алпийски стил на архитектурата с типичните за него декорации и материали естествено се вплитат и в интериора, придавайки му неповторим чар.

Къщата е на три етажа, като на първия са разположени дневна зона, кухня, трапезария и санитарен възел.  На втория етаж  се разположени четири спални помещения с баня към тях, а третият, подпокривен етаж, е зона за почивка, лежерни игри и място за разговори с приятели. Трите етажа се свързват помежду си посредством красиво стълбище.

В интериора е заложено на естествените материали, като дъбово дюшеме и дървени обшивки по стени и тавани. Използвани са типичните за баварския стил чаровни детайли, разнообразни сглобки и пъстри десени. Дизайнът е изпълнен с закачливи елементи, придаващи на интериора много романтично и уютно настроение.

Основен материал, на който е заложен в интериорния проект е дървото – масивен дъб, байцван в два цвята. Стените на целия първи етаж са обшити с красива дъбова ламперия, като шкафовете за съхранение са вградени в нея. Кухнята разполага с всички необходими уреди като миялна машина, фурна, аспиратор, хладилник и пералня. Шкафовете са от дъб, а работният плот е от красив гранит.  В трапезарията са раположени масивна маса за осем души, пейка и пет стола – всички те с дизайн в типичния  алпийски стил. В дневната зона централно място заема внушителна по своите размери камина. Около нея са рaзположени кресла в бледозелено райе и диван в бледорозово. Преходът между стените и тавана е осъществен посредством богат дъбов корниз.

В дизайна на спалните на втория етаж е заложено отново на красотата на дървото, примесено с пъстротата на свежите десени. Интериорът и на четирите стаи следва една и съща логика, но всяка една от тях е с различен декоративен елемент и в отделна цветова гама.

Чарът на третия, подпокривен етаж се крие в подчертаните архитектурни детайли. Всичко тук е облечено в дъбова ламперия. Мебелите са малко на брой, но с невероятен дух – люлеещ стол на Тонет за четене на книги, три кресла „Еames lounge”, малка масичка за игра на шах и няколко трикраки столчета. Старинен часовник с махало и ретро грамофон допринасят допълнително за уюта в интериора.

Стените на внушителното стълбище са обшити с дъбова ламперия, а една от тях, от първия до третия етаж, е превърната във впечатляваща библиотека за книги. Парапетът е с дизайн, специално разработен за този интериор, както и по-голямата част от останалите мебели в къщата.

ОСВЕТЛЕНИЕ – ВИЛА

В интериора на вилата е заложено на три типа осветителни тела – плафони, пендели и аплици, като в спалните има и настолни лампи. Разработени са различни сценарии на осветление, позволяващи пресъздаването на различна атмосфера, в зависимост от конкретните нужди.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН – ВИЛА

Вилата за почвка е място, където човек отива за да се усамоти и реаксира, да се събере с приятели или със семейството, да се наслади на връзката с природата. Ето защо е много важно това място да е проектирано функционално, уютно и в унисон с изискванията на обитателите му. Обръщайки се към нас, Вие ще получите интериорен проект за вила, съобразен с Вашите нужди и предразполагащ към почивка и отмора.  Ние ще подберем материалите, ще обмислим детайлите, ще проектираме мебелите и всичко това ще доведе до мечтания краен резултат  -  вила с прекрасен и функционален интериор.

Интериорен дизайн  - Studio L interior design изготвя индивидуално интериорно решение за вашата вила. Интериор за вила. Мебели за вила. За всичко, свързано с дизайн на вила, можете да се обърнете към нас.