Интериорен дизайн на детска стая - детето в основата на дизайна

 

Интериорен дизайн на детска стая


Вашите деца един ден ще надраснат бебешките легълца и вие като родители ще имате за задача да дадете на детето си собствена стая. Детските стаи са тяхното сигурно убежище.Това е тяхното място в този свят, в което могат да се изразяват свободно. Децата желаят да почувстват своята самостоятелност. Още в ранна възраст те имат нуждата да разберат, че имат способността да вземат решения, така че нека да им предложим възможности за избор. Какъв по-добър начин да направите това от шанса да участват в избора на дизайн за стаята им.
Добре е да потърсите съвет от професионалист в областта интериорен дизайн, но оставете детето си да играе ролята на негов пръв помощник. Изложете детайлно вашите и на детето ви нужди, желания и идеи, все пак вие познавате детето си по-добре от всеки друг. Когато обсъдите основните точки, дайте на детето си възможност да участват във вземането на решения. Може би си мислите, че знаете по-добре, какво е най-добро за вашето дете, но все пак това ще бъде неговото местенце, така че то също трябва да има думата по въпроса.

Децата често променят мнението си. Любимия им цвят днес може да е съвсем различен следващата седмица. Затова най-добре е да изберете неутрални цветове за основа на стените в детската стая. А любимите им цветове да могат да се използват в темата, която искате да пресъздадете като ги заложите в аксесоари, декорации, акценти...

Особено важно е да запознаете интериорния дизайнер с интересите на детето си. Ако детето ви се увлича от спорта, можете да включите спортна тема в дизайна на стаята. Ако малкото ви момиченце мечтае за чудния свят на приказките - подарете й стая за принцеса. Може би детето ви е отличник в училище? Тогава бихте могли да създадете дизайн, в който има кътче където да са изложени наградите и грамотите, които то е получило.

Особено важно е да не забравяте, че детската стая ще е мястото, където детето ще спи в продължение на години, преди да отиде в университет и да се отдели от вас. Така че, бъдете практични и подберете легло с размер, който да е подходящ за растящия ви наследник . Важно е всички мебели за детска стая да са изработени качествено и от добри материали, така че да могат да оцелеят при постоянната употреба.
Разбира се, вие искате да създадете безопасно убежище за своето дете. Така че, когато стигнете до избор на дизайн на бюро и стол или стенна композиция за детската стая, изберете тези, които са със заоблени ръбове. Това се отнася и за детското легло. Вие определено не искате детето ви вечно да се удря или насинява от острите ръбове, нали? Най-добрият вариант е, дизайнерът ви да проекира уникални мебели за вашата детска стая , които да са в унисон с пространството и нуждите ви или да подберете подходящи готови мебели, които да са в един стил или от една серия.

Що се отнася до текстила в интериора на детската стая, като завеси и завивки, има голямо разнообразие от дизайни на пазара, от които да изберете. Позволете на детето си да избере този десен, който на него му хареса. Ще откриете, че това е пряко свързано с темата, която ще е в основата на дизайна за детската стая.
Но внимавайте да не направите стаята на детето си да изглежда като шоурум. Не е нужно да купувате всичко, което ви хареса. Насочете се към една тема и се придържайте към нея.

Също така, изберете килими, завивки, матраци и одеяла, които са лесни за поддръжка и почистване.

Подарете на детето си основата, на която да изгради своя собствен свят чрез интериора на стаята си.
 

http://www.mypr.bg/news/lifestyle/Interioren-dizayn-na-detska-staya-deteto-v-osnovata-na-dizayna-556/