ИНТЕРИОР - БАР

Интериорният проект разработва пълна реконструкция на бар след смяната на собствениците му. Пространството включва вход на партерно ниво, стълбищна клетка, водеща до основната зала на бара, санитарни възли, офис помещения и професионална кухня.

Основното изискване към интериора беше да се проектира и изпълни така, че да пресъздава уникална, бутикова атмосфера, в която всеки посетител да се чувства специален.

Архитектурна даденост на помещението, с която трябваше да се съобразим, е не особено голямата височина на тавана. Тази особеност доведе до използването на белия цвят както за пода и тавана, така и за по-голямата част от стените.

Основната идея на проекта беше създаването на интериор, в който да се съчетаят ефектите от мекотата на дървото, топлината на огъня и екстравагантността  на лилавия цвят. Всичко това, разгънато на бял фон, обединява и балансира отделните елементи в помещението. Основен акцент в дизайна са фрезованите „дантели" от дърво, с които са обшити колоните, част от стените и летящите врати. Ефектът им е подсилен от скритото зад тях осветление. Характерен елемент в интериора са и био-камините, вградени в масите с нестандартна форма, чиито живи пламъци създават неповторим комфорт.

МЕБЕЛИ – БАР

В интериора на заведението централно място заема бар за обслужване на клиентите, разположен между две от обшитите с дърво колони. Клиентският плот е изработен от бял технически камък, а основата му е облечена в бяла кожа, прошита с хаотични шевове. Около останалите колони са разположени барове и бар-столове за клиентите, любители на високото сядане. Покрай обшитите с бяла кожа стени са изградени подиуми, на които са разположени комфортни сепарета. В нестандартните по своята форма плотове на маси са вградени био-камини, придаващи неповторима атмосфера на интериора. Две високи бар-маси с основа от дървена дантела са раположени от двете страни на основния бар. Интересното е, че в пода под тях са вградени осветителни тела, които придават на масите неповторимо излъчване. Стените на стълбищната клетка са покрити с широки ленти от кръстосана ситна мрежа. И тук, в големи сребърни кашпи, са вградени няколко от типичните за интериора камини.

ОСВЕТЛЕНИЕ – БАР

В интериора на бара е заложено на няколко сценария на осветление. Чрез отделни ключове се командват скритото осветление в обшитите с МДФ колони, централното осветление от плафоните и допълнителното осветление от пенделите. Това дава възможност за различни комбинации между отделните групи осветителни тела в зависимост от конкретния случай.