About

 

КЪЩА В ПЛОВДИВ I HOUSE IN PLOVDIV

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН И РЕАЛИЗАЦИЯ  I INTERIOR DESIGN AND REALISATION  

 

обект: еднофамилна къща в затворен комплекс в гр. Пловдив     

квадратура: 250 кв.м.

клиент: частен

етап: реализирана

снимки: Nikki Candelero

арт: Елена Георгиева

 

Дестинацията е Пловдив. Мястото е затворен тип жилищен комплекс. Обектът е еднофамилна къща, разположена на три нива. Жилището е новият дом на младо семейство с две деца.

Просторна дневна, проектирана в отворен план, включващ трапезария и кухня е разположена на първия етаж. Цветовете са бяло, сиво, черно, с  акценти в розово. Аксесоари в меден финиш присъстват в целия интериор. Висок клас осветителни тела изграждат приятни и меки сцени на осветление, а авторският лампион на Ина Дамянова и металната скулптура ‘Buldog” на Ирена Памукова придават индивуалност на пространството.

Вторият етаж помещава спалните помещения на семейството – родителска спалня, с баня към нея; тийнейджърска и детска стая, както и обща баня към етажа.

Акцент в родителската спалня е  линеарен стенопис, изрисуван ръчно от художниците Пенка и Хари Атанасови. Цветовете са спокойни, формите меки.

Детската стая е решена в бяло с контрасти от графитено сиви рисунки и надписи по стените, стимулиращи развитието на сетивата в най-ранна възраст. Мебелите са проектирани, така че да насърчават самостоятелността на детето, а голямата черна дъска – естествените му творчески импулси.

В тийнейджърската стая е заложено на сивия цвят с жълти акценти, а щампи и слогани в текстилите подчертават индидуалността и свободата на младежкия дух.

На третия етаж се обособява отделно студио за гости с дневна и спалня зона, както и баня към него.

Мрамор Calacatta присъства почти във всяко едно от простраствата на къщата – като настилка в общите части, облицовка в баните, гърбът и работният плот в кухнята, в плотовете на масите.

Всички арт пана, картини и илюстрации са създадени специално за интериора и обитателите на дома от автора на проекта – Елена Георгиева.