Интериорен дизайн на детски стаи

Детската стая за едно дете е много повече от място за спане. Тя е кътчето където то играе, пише своите домашни, чете, мечтае, събира се с приятели и разбира се - складира своите играчки. При проектирането на детска стая винаги се има предвид, че пространството, независимо от неговите размери, ще трябва да обслужва всички тези функции и то трябва да е решено така, че да е удобно и практично за следващите няколко години.

Детето в основата на дизайна на детската стая

Ескпертите по това от какво се нуждаят и какво най-много харесват децата са самите деца, така че винаги е добре и те да участват в процеса на проектиране като им се даде правото на избор. Неписано правило е, че детските предпочитания се променят често, така че при дизайна на детски стаи в повечето случаи се използват аксесоари и цветове, които се лесно могат да се подменят.

Независимо дали ще се проектира стая за новородено бебе, детска стая или стая на тийнейджър водещи в дизайна са възможностите за забавление и развитие на детето, безопасността, растежът и практичността.